Friday, 28 October 2011

Tentang keluarga...

Hari ni aku takde pe nak cerita.cuma nak cerita tentang keluarga aku je.......tanpa diorang nie sape lah aku nie...
and this is my family...

yang nie my big brother....name nye muhammad safri bin adi zamil umur 20 tahun...habis dah belajar nye ye.....

yang kakak aku...name die nurul adila bt.adi zamil...dah masuk U dah die nie...esok aku trip ke KL nak hantar kaka aku ni...


nie adik aku name die nurul syuhadah bt. adi zamil...darjah 4....dah besar tapi perangai cam budak2....takpe janji bahagia.....jangan sampai masuk hospital bahagia sudah..

yang mak dengan ayah aku...aku sayang kan...kalau diorang takde aku pun takde lah..hehehe lawak je lah......

nilah aku...mase darjah empat...skang tingkatan satu dah.....


Inilah kerluarga aku...tapi aku rase macam tinggal seorang je....hmmm....sape ye........oooooohhhhhhh......abang aku sorang lagi....hehehehehehe....sori ye...

yang alang ak...walaupun skang nie aku tak berkawan dengan die tapi aku tetap darah daging die....


And this is my family....semua skali....heheheheheheh......

Thursday, 27 October 2011

Orang yang ku sayang2...

Salam.. hahah saja je nak tulis buat tatapan yang tersayang.. Sebagai seorang lelaki aku mempunyai insting ataupun hasrat hati untuk memiliki orang yang tersayang.. Tapi buat masa ini orang tersayang aku tu boleh dikatakan sebaya la dengan aku ni..Eh! Ye ke??.. Aku memang suka kat orang tersayang aku.. Tapi aku segan la umur baru 13 tahun dah nak bercinta.. Orang tersayang aku ni merupaka inspirasi aku untuk mengharungi laluan hidup ku ini.. Selain abang, kakak dan juga adikku yang tersayang, orang tersayang aku ni bukan calang-calang orangnya tanpa orang tersayang aku ni.. aku tak mampu nak teruskan hidup aku ni korang tau.. Hahahaha..

Salah satu sebab mengapa aku mengelarkan die sebagai orang tersayang aku adalah kerana MULUT.. kenapa dengan mulut??.. Haaa.. dengan mulut dielah aku semakin berubah dan aku semakin meningkat pendirianku.. dan jika bukan kerana mulut die ni aku takkan sedar yang aku melakukan kesilapan.. Terlalu rindunya aku dengan mulut die ni jika berjauhan nanti..

Selain itu, TANGAN. Oleh kerana tangan ini yang menghayun ke kulit ku yang mulus ni (mulus ke...) aku takkan sedar dengan kesilapan aku.. aku akan sentiasa leka di dunia kesilapan tanpa 'sapaan' manja dan kasih dari die..

Dan yang paling istimewa untuk orang tersayang aku ni adalah KASIH SAYANG. Orang tersayang aku ni tak pernah membahagikan kasih sayang dan tak pernah membeza-bezakan kasih dan sayang die terhadap aku..

Haa... Korang nak tahu tak sapa orang tersayang aku ni..
Mereka ialah IBU DAN BAPAKU....


"Sayangi kedua ibu bapa korang sebelum menyesal kelak..."

Wednesday, 26 October 2011

Taiping....

ESOK BANGUN KUL 10:00 PAGI....DAH MENGGELABAH CEPAT MANDI....ON THE WAY KE TAIPING...DALAM PERJALANAN MACAM BIASE LAH TIDOR KEJAP...SAMPAI JE...KITEORANG PI BUKIT LARUT....EKPEDISILAH KATAKAN.....TAPI MALANG HANYA PADA TARIKH 4 HINGGA 9 APRIL...HISHHHx3....DAH X JADI EKPEDISI.... PI PULA ZOO TAIPING..KAT SANA RAMAI ORANG...MALU AKU KORANG TAU...SESAK YANG AMAT MENGGIAKAN...DAHSAMPAI KITEORANG NAIK RAIL OR KETE API.....TENGOK HAIWAN SEKELILING....AKU SUKA BAB TENGOK HARIMAU MALAYA DAN HARIMAU KUMBANG....YANG HARIMAU MALAYA TU BUKAN BOLA SEPAK PUNYE TEAM JANGAN SALAH SANGKA....MEMBER SKINNY TU....TAPI SKINNY DAH MACAM JAY KL GANGSTER...TAK BALIK RUMAH...SAMBUNG CERITA TADI....LEPAS NAIK TRAIL...JALAN KAKI PULAK TAK PUAS TENGOK HARIMAU MALAYA MAIN BOLA...BERJALAN SAMPAILAH KITEORANG PENAT....PASTU PI PULAK MUZIUM PERAK....LUAR BEST DALAM BLEH LAH...PASTU BALIK KE TANAH AIRKU...KUALA KANGSAR....KITEORANG TAK KEMANA CUMA GI MUZIUM SULTAN AZLAN SHAH...YANG NI LUAR AKU TAK SUKA DALAM PERGHHH...MACAM ISTANA...KALAU TU RUMAH AKU DAH LAME MASUK RANCANGAN ASTANA BERSAMA KAK ANITA.....LEPAS MELAWATMUAZIUM SULTAN AZLAN SHAH...KITEORANG BALI KLAH RUMAH....AKU TIDO JE TAK SEDAR APE-APE...SAMPAI JE AKU REHAT PASTU MANDI.......SALAM
<!--SCM Music Player by Adrian C Shum - http://scmplayer.net-->
<script type="text/javascript" src="http://scmplayer.net/script.js" ></script>
<script type="text/javascript">
SCMMusicPlayer.init("{'skin':'skins/cyber/skin.css','playback':{'autostart':'false','shuffle':'false','volume':'50'},'playlist':[{'title':'Febians-rumie dan julie','url':'www.youtube.com'}],'placement':'bottom','showplaylist':'false'}");
</script>
<!--End of SCM Music Player script-->

Tuesday, 25 October 2011

MALAM DEEPAVALI...

hishhh....bingit baa telinga nie...asyik main mercun je...lantak le ape nak jadi jadi....

Tiap-tiap hari...

Tiap-tiap hari korang rase korang best...korang hidup senang tak sedar diri...

tiap-tiap hari korang rase koranglah raja...sampai korang lupe yang di langit tu...

tiap-tiap hari korang rase korang bleh enjoy....sampai rosakkan diri sendiri...

tiap-tiap hari korang dapat freedom...bleh pi sana sini....tapi korang x ambil peduli pasal pangkal jalan...

tiap-tiap hari korang sayangkan awek korang....sampai x sayangkan tuhan....

tiap-tiap hari mintak duit kat mak...sampai korang jadi setan mintak duit bli dadah.....

tapi yang x tiap-tiap hari nye korang x sentuh al-quran,sejadah,kitab...

korang hanya sentuh komik... psp..dll....

tapi korang tak pikir bende2 tu x leh bawak ke alam kubur...

payah mak korang lahirkan korang sampai berpeluh...meraung...menjerit....tahan sakit nak keluarkan korang..

tapi bile korang dah besar mak dah takde...mule nak meraung...menangis.....

bile mak ade..korang lah raja...arah mak wat ape yang ko suruh...

tengok sekarang...sedar lah...dunia dah nak hancur dah....taubat nasuhah adalah yang terbaik...

renung2 kanlah...